Játszótér, csatorna, térkő - 14 milliárdot költ ezekre a XII. kerület

Egyetlen ajánlattevőként a gödöllői Penta Általános Építőipari Kft. végezhet több mint 14 milliárd forintért mélyépítési munkákat Budapest XII. kerületében.
Németh Géza, 2020. szeptember 16. szerda, 09:55
Fotó: Pixabay

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzata közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A keretmegállapodás keretében mélyépítési, tájépítési,- kertészeti,- környezetrendezési és parképítési munkákat rendel majd meg az önkormányzat, olyan ütemben, ahogyan a források a rendelkezésére állnak. A megkötni kívánt szerződések között szerepelnek - egyebek mellett - a következők:

  • legalább 270 méter hosszúságú, legalább 1200 milliméter átmérőjű zárt rendszerű szennyvíz-gerinccsatorna létrehozása,
  • legalább 3500 négyzetméter zöldterület kialakítása, amely tartalmaz füvesítést és virágültetést és cserjeültetést is,
  • legalább 3500 négyzetméter térkőburkolat, legalább 4000 négyzetméter útpálya megépítése,
  • NATURA 2000 érintettségű környezetvédelmi védettséget élvező területen park és játszótér építése, ahol 17 játszóeszköz, 2 vizesblokk, 50 utcabútor (asztal, pad, hulladékgyűjtő) lesz.

A nyertessel szeptember 3-án kötött szerződést az önkormányzat. A Napi.hu korábban megírta, tavaly júliusban, szintén egyedüli ajánlattevőként a Penta Általános Építőipari Kft. már nyert egy mélyépítési keretszerződést, nettó 1,13 milliárd forint értékben a főváros XII. kerületében.

HOZZÁSZÓLÁSOK