Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az OGYÉI hivatalból indított eljárást a Megyrina 40 mg/ml belsőleges szuszpenzió elnevezésű gyógyszer (ennek forgalmazója a Vipharm S.A.) minőségi hibájának kivizsgálására, az eljárás alatt az OGYÉI-főigazgató - elővigyázatosságból - a gyógyszer összes gyártási számú tételének forgalmazását felfüggesztette - közölte az OGYÉI.

A gyógyszerrel kapcsolatban a lengyel társhatóságtól - a hatóságok között működtetett gyorsriasztásos rendszeren keresztül - bejelentés érkezett az OGYÉI-be, amely szerint az OMCL laboratóriumban elvégzett vizsgálatok során specifikáción túli eredményeket kaptak. A bejelentés alapján magyarországi tételek is érintettek lehetnek a minőségi hibával - közölte a hatóság.

Tekintettel arra, hogy a gyógyszer esetén minőségi hiba gyanúja merült fel, és az érdemi döntéshez szükséges adatok jelenleg nem állnak az OGYÉI rendelkezésére, az intézet a betegbiztonsági kockázatok mérlegelése után, elővigyázatosságból a kivizsgálás lezárásáig a forgalomban lévő tételek forgalmazásának felfüggesztéséről döntött - indokolta döntését az OGYÉI.