Betett az OTP-nek a kormányváltás

Egymás után érik a kormányzati csapások a legnagyobb magyar bankot, a bankadó után a devizahitelesek megsegítésére irányuló kormányzati szándék is az OTP-n csattanhat – vélik a Bloomberg által megkérdezett elemzők.
NAPI, 2010. szeptember 17. péntek, 16:09
Fotó:

A hírügynökség elemzésében felhívja a figyelmet: az összes európai bankrészvény közül az OTP szerepelt a legrosszabbul április 25., vagyis a magyar kormányváltás óta. A részvény értéke azóta ugyanis 31 százalékot zuhant, miközben a BUX összesen 4,3 százalékot esett.

Vavrek Zsolt, az Equilor vagyonkezelési részlegének vezetője szerint a devizahitelesek megsegítésére kitalált javaslatok valószínűleg a bankokat fogják büntetni: súlyos likviditási gondokat okozhat a hitelportfoliók lejáratának meghosszabítása.

Müller János, a Bankszövetség tanácsadója szerint a javaslatok egyrészt alig csökkentik az adósok bajait, miközben számos alkotmányos és jogi problémával terheltek, a bankoknak pedig többtízmilliárd forintos többletköltséggel kell számolniuk.

A Buda-Cash elemzője, Reczey Zoltán szerint a kormány javaslatcsomagjának egy része igazolható ugyan, ám egy másik része a piaci gyakorlat ellen megy. A KBC Securities varsói elemzője, Mark Macrae szerint pedig pusztán egy gazdasági populista kormányzati tervről van szó.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.09.17 16:34

Nem kell, hogy az adósok megsegítése programm a bankokat büntesse.

Adósok,kormány, bankok, létezik win,win win szituáció is csak rá kell szánni az időt mielött törvényt alkotunk, nem kell kapkodni mint a betörőnek ha szól a riasztó !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html