A Palóc Nagykereskedelmi Kft. éveken át volt a CBA északi bástyája. Azonban egy nappal azelőtt, hogy a Palóc lehúzta a rolót az összes üzleténél, a CBA Kft. közleményben tudatta, hogy megszakította a kapcsolatot a céggel, továbbá arra kötelezte a vállalkozást, hogy távolítsa el az üzletekről a CBA-arculati elemeket - olvasható a lapban.

A Palóc most "bevállalta", hogy ahol még volt árukészlet és hadra fogható dolgozó, ott a régi arculattal is kinyisson.  A hírek szerint 700 millió forintra tehető árukészlet maradt az üzletekben, így az árukészlet sikeres eladásával a cég dolgozóit részben kifizetik. Szakszervezeti források szerint az augusztusi, illetve a szeptemberi munkabérrel együtt nagyjából 200 millió forint járna a dolgozóknak. A CBA jogi lépésekre készül.

Korábban a Coop, illetve Spar is érdeklődik a múlt héten becsődölt hálózat néhány üzlete iránt. Azonban mint időközben a vagyonfelügyelő tájékoztatása nyomán kiderült: az üzleteket a Palóc egyik pénzintézeti hitelezőjének a jelzálogja terheli, így nem lehet áruba bocsátani azokat a volt finanszírozó engedélye nélkül. További részletek a portálon.