Bevásárolt a Mol

A Mol csütörtökön megvásárolta a Fonte Viva Kft. magyarországi ásványvíz-palackozó céget, a vételárat üzleti titokra hivatkozva nem hozzák nyilvánosságra - közölte a Mol Nyrt. pénteken az MTI-vel.
Dzindzisz Sztefan, 2018. június 1. péntek, 12:22
Fotó: Reuters

A közlemény szerint a lépés illeszkedik a Mol 2030 stratégiájába, amely szerint a vállalatcsoport a hagyományos olajipari tevékenységi körét bővítve, új üzletágak és fogyasztói szolgáltatások felé is nyit.

A 2002-ben alapított Fonte Viva Kft. a magyarországi ásványvízpiacot látja el a somogyvári kutakból nyert kiváló minőségű szénsavas és szénsavmentes változatban kapható ásványvizekkel - írja az MTI.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 2017-es lezárt üzleti évben a Fonte Viva Kft.-nek 1 milliárd 465 millió 819 ezer forint volt az értékesítésből származó nettó árbevétele, ami több mint 214,4 millió forintos növekedés az előző évhez képest. A cég tavaly adózás után 125 millió 545 ezer forint értékű nyereséggel zárt, profitja 42,6 millió forinttal nőtt 2016-hoz viszonyítva.

A Mol részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A részvények csütörtöki záróára 2578 forint volt, az elmúlt egy évben a papírok legmagasabb ára 3350 forint, a legalacsonyabb pedig 2488 forint volt. (Az ember, aki megvette a MET-et.)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Luftschutzbunker_Zwei, 2018.06.02 23:51

Helyes! Azt hiszem, ez a hozzájuk és képességeikhez leginkább illő szakma. Ennek a szerencsétlen, amatőr, mert alulfizetett gárdának, amelynek stratégiai igazgatója Baló György műsorában nyilvánosan keveri össze a konvencionális és a palaolaj-termelést, amennyiben azt hiszi, hogy a konvencionálisnál kell homokot besajtolni, a palaolajnál meg "valami mást", ennek megfelelően úgy szedi rá őket a konkurrencia, ahogy akarja, lásd pl. a jelenlegi árakon kitermelhetetlen, norvég mélytengeri mezők nyakukba sózását (megjegyzem, az előbbit is meg az utóbbit is elmagyaráztam volna nekik, csak annyit nem tudtak ajánlani havonta, amit egy komolyabb olajcégnél naponta kerestem, pedig csak ezzel milliárdokat spórolhattak volna, de inkább kidobták az ablakon) - nos, az ilyen cég tényleg maradjon inkább az ásványvíznél, abból nem lehet baj...

Ha ha ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html