Bevásárolt az MVM - az E.On volt az eladó

Az magyar állami MVM-csoport megvásárolja Csehország első számú földgázkereskedőjét, az innogy Ceská republika (iCR) társaság 100 százalékos tulajdoni részesedését - írja az MTI.
Csernátony Csaba, 2020. július 11. szombat, 11:54
Fotó: Napi.hu

A vásárlásról pénteken írtak alá megállapodást az E.On-nal, a tranzakciót pedig igazi mérföldkőnek tekintik az MVM-csoport regionális terjeszkedési stratégiájában, annak elérésében, hogy a közép-kelet-európai régió vezető energetikai szereplőjévé váljon - közölte az MVM.

A felvásárlás erős hátteret és folytonosságot biztosít a cseh társaságnak, amely egyre erősebben jelen van a villamos energia piacán is. A cseh cég összesen több mint 1,6 millió lakossági és vállalati ügyfelet szolgál ki naponta. A tranzakció tartalmazza az innogy kapcsolt energiatermelési eszközeit, valamint a nagykereskedelmi és e-mobilitási portfólióját is.

Tomás Varcop, az innogy Ceská republika vezérigazgatója arról biztosította a társaság ügyfeleit és partnereit, hogy fenntartják magas szintű szolgáltatásaikat és várják az MVM-mel közös fejlesztéseket. A várhatóan idén lezáruló ügylethez az Európai Bizottság jóváhagyása is szükséges, mivel az iCR eladása az E.On és az RWE közötti szélesebb, több európai országot érintő tranzakcióhoz kapcsolódik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

BattMan, 2020.07.11 15:51

A hülye kipcsak, afgán, baskír barom csinált egy marhaságot. vajon miért adta el az E.ON????
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html