Elkelt a legendás budapesti hely

Közel 20 év után, augusztus 1-jétől új tulajdonosa lett a 131 éves Centrál Kávéháznak. Lapunk értesülései szerint az üzletet Budapest egyik kiemelt beruházása, a Matild-palota tulajdonosi köréhez tartozó török és magyar magánszemélyek vásárolták meg.
Dzindzisz Sztefan, 2018. szeptember 10. hétfő, 10:38
Fotó: Napi.hu

A következő időszak lehetőséget ad szerepet vállalni egy 131 éves legenda újragondolásában, amelynek keretében számos, a múlt értékeit őrző és tiszteletben tartó, de a kor elvárásainak megfelelő fejlesztés várható. A nemzetközi tapasztalattal rendelkező vezetők az ígéretek szerint új szakmai stáb bevonásával, olyan koncepciót alkottak, amellyel a legmagasabb szintre emelhetik a hagyományos, történelmi kávéházak életstílusából fakadó értékeket - olvasható az új tulajdonosok közleményében.

A Somody Imre által 1997-ben vásárolt kávéházat a felújítást követően, 2000-ben nyitották meg újra. Az új stáb a kávéház előző tulajdonosa által megalapozott hírnévre épít, és a mai trendeknek megfelelő újításokkal fűszerezve kívánja a Centrál Kávéházat ismét Budapest meghatározó város-, kultúr, valamint gasztrotörténeti helyszínévé tenni. (Meghökkentő dolog derült ki a magyarok kávézási szokásairól.)

Kép forrása: Centrál Kávéház és Étterem 1887

HOZZÁSZÓLÁSOK