BUX
40021

Bezár a BorsodChem leányvállalata

A nemrég kínai tulajdonba került és távol-keleti vezetőkkel erősödő BorsodChem úgy döntött bezárja régóta veszteséges, műanyag ablakprofilokat gyártó vállalatát. 82 dolgozó állása szűnik meg.

NAPI, 2011. augusztus 30. kedd, 12:10

A BorsodChem - a teljes vállalatcsoport versenyképességét szem előtt tartva - folyamatosan vizsgálta az utóbbi 7 évben 2,2 milliárd forint veszteséget felhalmozott Ablakprofil működését - áll a társaság launkhoz eljuttatott közleményében. A veszteségek csökkentése érdekében az Ablakprofil menedzsmentje átfogó költségcsökkentési programot hajtott végre. Ezt követően, a munkahelyek megtartása céljából, a BorsodChem az elmúlt három évben több vállalattal kezdeményezett kapcsolatfelvételt, hogy személyükben új tulajdonost találjon az Ablakprofil számára. Tekintettel arra, hogy ezek az erőfeszítések nem jártak eredménnyel, és mivel a közeljövőben nem várható javulás az Ablakprofil termékeinek piacán, a BorsodChem kénytelen volt úgy dönteni, hogy bezárja veszteséges leányvállalatát.

Ezzel egyidejűleg, a Munka Törvénykönyve előírásainak megfelelően, a BorsodChem a mai napon egyeztetéseket kezdeményezett az Ablakprofilnál működő szakszervezetekkel a csoportos létszámleépítés megszervezéséről és lebonyolításáról, valamint a munkaszerződések megszüntetésének feltételeiről.

Wolfgang Büchele, a BorsodChem vezérigazgatója köszönetét fejezte ki az Ablakprofil minden munkavállalójának a vállalat iránti elkötelezettségéért. A 82 munkavállaló munkaviszonyának megszűnésekor a BorsodChem a Kft. kollektív szerződése szerinti - a törvényi kötelezettségnél kedvezőbb feltételekkel - végkielégítést fizet, valamint karrier-tanácsadási támogatást nyújt az Ablakprofil valamennyi munkavállalójának. A BorsodChem továbbra is szorosan együttműködik a megyei munkaügyi központtal, hogy ezúton is segítse a munkavállalók újbóli elhelyezkedését Kazincbarcikán vagy a város közelében - áll a közleményben.