Bezár a svájci cég magyar gyára

Bezárja vásárosnaményi forgácslapgyárát jövő februárban-márciusban a svájci érdekeltségű Interspan Kft. - írta csütörtöki számában a Kelet-Magyarország.
MTI-Eco, 2010. november 11. csütörtök, 08:59
Fotó:

A 197 dolgozó többségétől megválik az üzem, mindössze 10-20 közötti létszám marad, amely a forgácslapgyártás és laminálás megszűntetése után kereskedelmi, illetve logisztikai tevékenységgel foglalkozik majd - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei napilap.

A cég a gyárbezárásról a lap szerint már tájékoztatta a munkásokat, s valamennyiüket biztosította arról, hogy eleget tesz az elbocsátásokkal járó törvényes előírásoknak, sőt pluszjuttatásokról is egyeztet a munkavállalói érdekvédelemmel kezdett tárgyalásokon.

A svájci Swiss KronoGroup tagjaként működő Interspan Kft. ügyvezető igazgatója, Seregi Barnabás a Kelet-Magyarországnak elmondta, hogy szerinte olyan mértékű az energetikai szektor állami szubvenciója, hogy azzal a fafeldolgozó ipar a versenyképességének elvesztése nélkül nem tud lépést tartani.

Az igazgató szerint ez a helyzet bizonytalanította el a tulajdonost a vásárosnaményi gyár szükséges technológiai váltása és korszerűsítése végrehajtásában, amelyről végül lemondott, mert nem látott garanciát a 15-20 milliárdos beruházás megtérülésére.

HOZZÁSZÓLÁSOK