Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A bírságolás ugyanakkor nem tántorította el őket attól, hogy hétfőre újabb eseményt szervezzenek a Hősök terére a koronavírus-járvány miatti korlátozások ellen - közölte a szervező a Tömeges üzletnyitás elnevezésű Facebook-csoportban közzétett videóban.

Vasárnap a budapesti Hősök terén 200-300 ember jelent meg. A szervezők azt hangsúlyozták, hogy ki kell állni a vállalkozókért és a dolgozókért, "és nem szabad hagyni, hogy a kormány félelemben tartsa őket". Ecsenyi Áron kommunistának nevezte a korlátozó intézkedéseket, és kevesellte a kormány által nyújtott ágazati bértámogatást, illetve sokallta annak adótartalmát - írta a 24.hu.

A kormány a múlt héten döntött arról, hogy a járvány miatti védelmi és korlátozó intézkedéseket újabb egy hónappal, március 1-jéig meghosszabbítja, így az éttermek és szórakozóhelyek is zárva maradnak.

A vasárnapi eseményen számos rendőr igazoltatta és figyelmeztette a résztvevőket, valamint bírságoltak is a maszkhasználat hiánya miatt. A Budapesti Rendőr-Főkapitányság vasárnap közölte: "a hatályban lévő jogszabályok értelmében a veszélyhelyzet idején rendezvényt, valamint gyűlést szervezni, tartani, annak helyszínén tartózkodni tilos". A gyűlés szervezőivel és a gyűlést tartókkal szemben közigazgatási eljárást kezdeményeztek - írta az MTI vasárnap.

Gyűlés-e az Fb-n meghirdetett esemény?

A vasárnapra meghirdetett eseményt a szervezők úgy fogalmazták meg a Facebookon, hogy az ne minősüljön gyűlésnek. Közölték: az eseményen "a szabad véleménynyilvánítás jogával élők elképzelhetően nem fognak egyetérteni azzal, hogy a kormány nem engedélyezi a vállalkozók szabad nyitvatartását, és nem tesz lépéseket a felelőtlen politika miatt csőd szélére került honfitársaink megsegítésére".