Bezárhat az Ability Park

A szponzori és állami források kiesésével megszűnhet az Ability Park, 80 munkatárstól is meg kell válni.
NAPI, 2009. augusztus 31. hétfő, 12:41

Nemcsak a szponzori bevételektől, de az állami normatívától is elesik a fogyatékos személyek élethelyzetét bemutató Ability Park. A foglalkoztatási projektet is magában foglaló kiállítás így 80, nagyrészt megváltozott munkaképességű alkalmazottját is elbocsátani kényszerülhet.

Az egyesület olyan helyzetbe került, amelyben a már elnyert támogatások és programok folytatását sem tudja biztosítani - mondta el Nagy Géza, az egyesület elnöke.

Az Ability Park 2002 óta több százezer látogató számára tette megélhetővé a fogyatékos emberek élethelyzetét. Az elmúlt években sikeresen szerepelt a Sziget Fesztiválon és a Gyerekszigeten, hetekig látogatható volt a Millenáris Parkban, emellett több száz vidéki programot szervezett. Az Ability Park állandó kiállításként 2007-től a Jövő Háza Központban, majd 2008 júniusától a belvárosi Dessewffy utcában működött.

Az Ability Park fogyatékos munkatársainak bérét nagyrészt a megváltozott munkaképességű alkalmazottak után járó állami bértámogatás fedezte, a működési költségek fennmaradó, évi közel 80 millió forintra rúgó részét pedig egyéb bevételeiből - jegybevételek, szponzori támogatások, céges képzések, rendezvények, kisebb projektek - próbálta kigazdálkodni a szervezet.

A foglalkoztatás többletköltségeinek finanszírozását biztosító állami támogatás elmaradása havi 4-5 millió forint kiesést jelent. Az állami források hiányában az egyesület csak a nemzetközi szinten is egyedülálló projekt megtartásában érdekelt befektetőkben és szponzorokban bízhat.

HOZZÁSZÓLÁSOK