Bezárja móri gyárát a Flextronics

Az elektronikai bérgyártó részben Zalaegerszegre, részben kínai üzemébe telepítené át gyártótevékenységét.
MTI-Eco, 2010. június 23. szerda, 15:35
Fotó:

A Flextronics móri telephelyéről részben Zalaegerszegre, részben kínai gyártóegységébe telepítené át gyártótevékenységét; a móri gyár dolgozóinak a zalaegerszegi telephelyén kínál munkalehetőséget - közölte az MTI-vel szerdán a Flextronics Automotive Mor Kft. ügyvezetője. (A két telephely mintegy 170 kilométerre van egymástól.)

A Munkástanácsok Országos Szövetsége korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Flextronics 360 munkavállalót készül elbocsátani móri telephelyéről. Csoportos elbocsátási szándékát bejelentette a helyi munkaügyi központnak. A leépítésekkel kapcsolatos konzultációk a munkavállalói képviseletekkel várhatóan június utolsó napjaiban kezdődnek.

Az MTI nem hivatalos forrásból úgy értesült, hogy a cég 337 móri dolgozójának csoportos létszámleépítési szándékát jelentette be. Ezzel kapcsolatos döntésről még nem érkezett bejelentés a munkaügyi központhoz.

A Flextronics Automotive Mor Kft. ügyvezetője, Kállai Balázs közleményében hangsúlyozta, hogy a tervezett áttelepítés nem fogja megakadályozni a vevők kiszolgálását, valamint nincs összefüggésben a móri telephely eddigi teljesítményével, azt hatékonyság javító célok teszik szükségessé.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a tervezett intézkedés nehéz helyzetbe hozza munkavállalóinkat, ezért vállalatunk munkalehetőséget ajánl móri gyárunk munkavállalóinak zalaegerszegi telephelyén. Jelenleg nem áll módunkban további információkkal szolgálni - olvasható a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.06.23 16:01

Móron vettél egy házat hitelbe, most meg mehetsz Zalaegerszegre dolgozni... hát humoruk aztán van... persze ezek is Kinában gyártatnak, hadd nöjön Kína évi 10%.-ot...

BÜNTETŐVÁMOT A KÍNAI CUCCRA AMIG NEM KÉSŐ, vagy mehetsz Te is Shanghajba dolgozni..essen már le ez végre valakinek ebben a nagy bürokratikus EU.-ban
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html