BUX
38643

Bezárja üzemét a Pöttyös Túró Rudi gyártója

A FrieslandCampina tejipari cég jövő szeptembertől bezárja debreceni üzemét, de szándéknyilatkozatot írt alá egy vevőjelölttel, így elképzelhető, hogy a gyár - beszállítóként - mégis tovább működik - közölte a társaság.

MTI-Eco, 2012. december 28. péntek, 16:50

A tervek szerint a vállalat bizonyos termékei gyártását mátészalkai gyárában összpontosítaná, míg más termékei ezután bérgyártásban készülnének. (A társaság itthon a Milli, a Completa és a Pöttyös márkáiról ismert. Utóbbiakat a mátészalkai üzemben gyártják, a debreceni tervek így alapvetően a Milli-termékeket érinthetik.) A logisztikai szolgáltatásokat a FrieslandCampina fő elosztó központjában, Budapesten vonnák össze. A további adminisztratív feladatok összevonása - 2014-ben - szintén a budapesti központi irodában történne meg.

A FrieslandCampina alternatív megoldások lehetőségét is vizsgálja, hogy az átszervezés szociális hatásait a minimálisra csökkenthesse. Ennek megfelelően a társaság egy másik tejipari vállalattal szándéknyilatkozatot írt alá a debreceni egység eladásáról. Amennyiben létrejön a végső megállapodás, az üzem tovább működhet, és bérgyártásban tovább folytathatja a FrieslandCampina egyes tejtermékeinek előállítását is.

A közlemény idézi Kostas Maggiorost, a FrieslandCampina Magyarország vezérigazgatóját, aki szerint a reorganizációs terv célja, hogy olyan erős és versenyképes ellátási lánc jöjjön létre, amely megfelelően támogathatja a vállalat jövőbeni növekedési stratégiáját.