Bezárják az Aurórát és a Corvin Clubot

A mai napon a hatóság elrendelte a Marom Klub Kft. által üzemeltetett Auróra Kioszk és Auróra Kert, valamint a Corvin-tető Vendéglátóipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. által üzemeltetett Corvin Club üzlet bezárását is - olvasható a Józsefváros honlapján.
Szász Péter, 2018. július 16. hétfő, 18:25
Fotó: Pixabay

Az ügy előzménye - az önkormányzat szerint -, hogy a jegyző még 2017 júniusában rendelte el az Auróra Kioszk és Auróra Kert bezáratását. A Kioszk esetében a nyomozó hatóság kezdeményezésére közbiztonsági érdekből, a Kert esetében pedig kereskedelmi tevékenység megkezdésére és folytatására vonatkozó engedély hiányában.

Az üzemeltető felebezett, de a bíróság ezt elutasította.

A bírósági végzés nyomán a hatóság hétfőn felszólította a céget, hogy hogy az általa birtokolt ingatlanok használatának jogcímét igazolja érvényes szerződéssel, ennek megtörténtéig pedig az üzleteket bezáratta.

Amennyiben az igazolás nem történik meg, a helyeknek végleg be kell zárniuk, ha pedig új szerződést mutat be a Kft., az egyben új kereskedelmi bejelentést is szükségessé tesz, mely esetén a hatályos helyi rendeletnek megfelelően a jövőben kizárólag 6 és 22 óra között tarthatnak nyitva - írják.

Az Auróra a Facebookon azt írja, hogy egy sajtóközlemény miatt nem fognak bezárni, eddig hivatalos értesítést nem kaptak.

A Corvin Club is bezár

A jegyző a Corvin-tető Vendéglátóipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. által üzemeltetett, Blaha Lujza tér 1-2. Corvin Áruház IV. emeleti szintjén és az áruház tetőteraszán lévő, Corvin Club bezárását is - olvasható ugyan abban a hírben az önkormányzat oldalán.

Ennek oka, hogy a rendőrség korábban egy razzia során kábítószert talált a vendégeknél.

A jegyző a törvényben foglaltaknak megfelelően közbiztonsági érdekből az eljárás befejezéséig, de legfeljebb egy évi időtartamra az üzletet ideiglenesen bezáratta.

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK