A magyar Tescónak a hivatalos cégadatok szerint tavaly összesen 202 üzlete volt, most a kisebb alapterületű boltok közé tartozó Expresszek egyike kiesett a hálózatból.

Átmenetileg vagy végleg?

Bezárt ugyanis a fővárosban az Árpád híd budai hídfője közelében lévő - Vihar utcai - bolt. Az üzlet (címlapképünkön) teljesen üres, kipakolták belőle a bútorokat, kasszákat is.

A Google térképe szerint az érintett üzlet "átmenetileg zárva" tart. A bejáratnál nincs semmilyen tájékoztatás, amelyből kiderülne, hogy meddig van zárva a bolt. Vagy az, hogy hol található a boltlánc legközelebbi boltja. Ha felújítás kezdődne, akkor jó eséllyel kiírták volna az újranyitás várható időpontját, így valószínűbbnek tűnik, hogy már nem fog kinyitni ez az egység, Legalábbis  nem Tesco-üzletként. Cikkünk megjelenése után találtuk meg az Óbudamost.hu helyi lap cikkét, amely szerint a szóban forgó üzlet áprilisban zárt be, végleg.

Hétvégén megkerestük a Tescót, hogy miért zárták be a Vihar utcai üzletet, valamint volt-e az idén máshol üzletbezárás. A boltlánc kérdésünkre közölte, hogy üzleti okokból döntött így, más üzletekre pedig nem került lakat az utóbbi hetekben. (A boltlánc reakciójáról és a várható üzletnyitásokról szóló cikkünk itt olvasható.)

Pörög az online biznisz

A boltbezárás mellett a Tesco egyébként terjeszkedik is.

A járványhelyzetben kiugró forgalmat bonyolító online bolt egyre nagyobb területet fed le az országban, legutóbb - májusban - Tatabányán, Miskolcon, Szombathelyen és környékükön jelent meg. Így összesen több mint kétszáz település 1,7 millió háztartását éri el a boltlánc online üzlete. Emellett a boltlánc több Shell-kúton alakított ki üzletet.