Bezárt Budapest egyik legszebb kávézója

A nemrégiben renovált Andrássy úti épület nagytermébe szerdán már nem engedték be a látogatókat. A 24.hu kérdésére a Lotz-terem honlapján megtalálható telefonszámon azt mondták, „technikai okok miatt” döntöttek a bezárás mellett, a további részletekről nem nyilatkozhatnak.
K. Kiss Gergely, 2017. március 1. szerda, 17:21
Fotó: Napi.hu

A portálnak azt sem tudták megmondani, mikorra tervezik, vagy tervezik-e egyáltalán az újranyitást. A főváros egyik legszebb kávézójának bezárása összefügg az Alexandra könyvesbolt-hálózat összeomlásával. Az országos könyvkereskedő cégről januárban derült ki, hogy súlyos fizetési gondokkal küzd. Az elmúlt hetekben sorban zártak be a lánc vidéki üzletei.

Az 1882-ben épült Párisi Nagyáruházban működött az Alexandra egyik legnagyobb fővárosi üzlete, amely szimbiózisban működött a kávézóval. A kávézónak helyet adó termet az egykori Terézvárosi Kaszinó báltermének építették, a mennyezeti freskókat Lotz Károly festette.

(Képünkön a 2009-es kávézónyitás felhívása.)

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gmihaly621, 2017.03.01 18:30

Alexandra-ügy miatt. Nekem már akkor gyanús volt az egész, amikor az egész Párisi Nagyáruház Alexandra lett.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html