Az Index egyik olvasója küldött be képet a szerkesztőségnek a Karinthy Frigyes úti fánkozóról, melynek ajtaján az a tájékoztatást állt: összesen 12 napos bezárással büntette az adóhatóság a fánkozót, ezért június 27-étől július 8-áig nem nyithat ki. Okként csak annyit jelöltek meg, hogy az üzlet adótörvényekkel kapcsolatos jogszablysértést követett el, de részleteket nem árul el a kirakatra ragasztott papír.

A cég egyébként meglehetős késéssel, május vége helyett csak június 21-én adta le a tavalyi évről szóló beszámolóját. Ennek alapján hasonló árbevételt (126 millió forintot) könyvelt el, mint 2017-ben (137 millió forint), a profit viszont a negyedére esett vissza (18,6 millió vs. 4 millió forint).

A céginformációs rendszer szerint a The Donut Library Kft. február elején "beolvadás miatt megszűnt", ugyanakkor a Donut Library korábbi anyacége, a Mr. Funk (most már egy cég a kettő) aktuális beszámolója az Index szerint még mindig nincs fent az e-beszámolók honlapon.

Vajna Tímea Insta-storyban az alábbiakat írta az esettel kapcsolatban az Index szerint:

A Donut Library Kft. a megvásárlást követően beolvadt a Mr. Funk Kft.-be. A cég korábbi operatív managementje hibájából az egyesülés után az érintett üzlet egyik diák munkavállalója véletlenül az összeolvadást megelőző munkaszerződést adta át a NAV-nak, nem az összeolvadás utánit, emiatt 12 napos bezárással büntették a fánkozót. A szabálytalanságot azóta orvosoltuk, a fánkozók minden vonatkozó szabályt betartva műküdnek.