Bezárul az M0 körgyűrű

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. nyílt közbeszerzést hirdetett az M0 autóút nyugati szektorának a 10-es számú főút és az M1-es autópálya közötti szakaszára, az ajánlattevőknek a magvalósíthatósági tanulmányt, valamint a környezeti hatástanulmányt kell elkészíteniük.
Németh Géza, 2017. október 3. kedd, 16:10
Fotó: MTI Fotó

Erre a szakaszra 2010-ben készült már egy tanulmányterv és előzetes környezetvédelmi vizsgálati dokumentáció is. A mostani tervező feladata az elkészült tervek kiegészítése az 1-es számú főút és az M1-M0 autópálya csomópont közötti szakasszal, valamint az M0 északi szektor és a 10-es számú főút (leendő M10) közötti szakasszal.

A már meglévő dokumentációkat a vonatkozó hatályos jogszabályoknak, szabványoknak való megfelelés szempontjából is felül kell vizsgálni. Ezeken túl értékelni kell az egyes nyomvonal változatokat a műszaki, gazdaságossági és környezetvédelmi szempontok alapján.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben a mostani feladatba vágó munkákból legalább nettó 225 millió forint árbevétele származott. Az ajánlattételi határidő november 9.

A NIF még 2014-ben tervezési tendert írt ki az M0 autóút északi szektorára. Ez az M0 mostani végpontjától (a 11-es számú főúttól) tart a 10-es számú főútig. Ez a szakasz a most tervezésre kiírt szakasszal együtt zárja be Budapest körül az M0-ás körgyűrűt.

Mint a Napi.hu tavaly júliusban megírta, a kormány fejlesztési listáján mindkét most szóba került szakasz előkészítése szerepel, 2020-as befejezési határidővel.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2017.10.03 23:51

Bőven elég megépíteni a 10-es és 11-es főút közti szakaszt, a többire nincs szükség, nem lesz forgalma és nagyon drága. Ugyanolyan felesleges, mint az M6-os volt(alagutakkal!) Pakstól Pécsig és még néhány autópályaszakasz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html