Vasárnap döntöttek, mégis elindul hétfőn az oktatás a BGE-n

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) vezetősége szeptember 6-án arról döntött, hogy másnap, hétfőn, szeptember 7-én elindul az oktatás. Korábban egy hét halasztást jelentettek be. Az épületekben kötelező a maszkviselés.
Domokos Erika, 2020. szeptember 7. hétfő, 06:15
Fotó: Getty Images - A kép illusztráció.

Annak ellenére, hogy szombaton azt a hírt kapták a hallgatók, hogy nem indul el ezen a héten az egyetem, a BGE honlapján  vasárnap este új információ jelent - írja az eduline.hu.

"A BGE vezetősége az ágazati szabályozó dokumentum, valamint a vonatkozó járványügyi szabályok figyelembevételével az infrastrukturális és oktatásmódszertani racionalizálás után a mai napon arról döntött, a félévet az eredetileg tervezett időpontban, tehát szeptember 7-én kezdi meg" - írta az intézmény vasárnap az internetes oldalán.

Mivel ezt az utolsó utáni pillanatban jelentették be, hozzátették, hogy igazoltnak tekintik azoknak a távollétét a szeptember 7-i órákról, akiknek az állandó lakhelye nem budapesti.

Igazoltnak tekintik azoknak a hiányzását is, akiknek pozitív lett a koronavírus-tesztjük, vagy a fertőzés ismert tüneteit mutatják, vagy szoros kapcsolatba kerültek az elmúlt két hétben volt fertőzött személlyel.

A BGE oktatási épületein belül kötelező a maszkviselés.

HOZZÁSZÓLÁSOK