Újabb fővárosi cég vezetőjét cserélheti le Karácsony Gergely?

A fővárosi gyógyfürdős cég vezetőjének is sikerült összehoznia egy kétes közbeszerzést - számolt be az Mfor.hu.
Domokos László, 2020. január 6. hétfő, 12:35
Fotó: Pixabay

Két nappal az önkormányzati választások után írt ki 200 milliós médiatendert a Budapesti Gyógyfürdők és Hévízei (BGYH) Zrt. A fővárosi gyógyfürdőket és strandokat üzemeltető önkormányzati társaság médiaügynökségi szolgáltatások beszerzésére keresett vállalkozót - írta a portál.

A felhívás október 15-én, az önkormányzati választások után két nappal, jelent meg az unió hivatalos tenderértesítőjében. A BGYH tendere végül az egyik ajánlattevő cég beadványán bukott el. A társaság előbb előzetes vitarendezési kérelmet terjesztett elő, majd a felhívás megsemmisítését kérte a Közbeszerzési Döntőbíróságtól (KD), amely december 31-én kelt határozatában helyt adott a kérelemnek és megsemmisítette a felhívást.

A tender értékelési rendszere alapján ugyanis az kapott több pontszámot, aki többet kért a szolgáltatásért. A KD szerint az ajánlatkérő előírásai azon túl, hogy a közbeszerzési törvény rendelkezésébe ütköznek, az ésszerűséggel is ellentétesek. Végül azonban nem szabott ki bírságot, mivel a fővárosi fürdős cég mindent elkövetett a jogsértés feltárásáért, amely végül a felhívás megsemmisítésével megtörtént.

Az Mfor.hu információi szerint a városháza ennek ellenére is nehezményezi a történteket és felmerült Szőke László igazgató menesztése is, holott a BGYH vezetőjének posztja eddig biztosnak látszott.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

sziddha, 2020.01.06 15:04

Mintha a bukásakor, Tarlós uraság azzal dicsekedett volna,hogy regnálása alatt nem voltak zűrös ügyek !
Úgy tűnik , jó probléma megoldói voltak a majdnem fővárosi díszpolgárrá avanzsált Tarlósnak ! Van aki az új
vezetéstől is posztot kapott ! Amúgy meg a fürdő cég vezére, a korábbi MDF-es fővárosi képviselő,már
nyugdíjra jogosult életkorban van ! Tény az is,hogy a fürdős cég a Demszky korszakban nem kapott annyi
fővárosi pénzt mint a Tarlós féle város vezetéstől !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html