Bige László nem hagyhatja el birtokát

Első fokon bűnügyi felügyelet alá helyezték Bige László százmilliárdos nagyvállalkozót. Ezt azt jelenti, hogy egyelőre csak engedéllyel hagyhatja el a Nyíregyháza külső területén lévő több hektáros birtokát – tájékoztatta a hvg.hu-t Zamecsnik Péter ügyvéd. A döntés ellen ő is, az ügyész is fellebbezett.
Szász Péter, 2020. december 17. csütörtök, 20:17
Fotó: Marketing

A bíróság úgy találta, Bige szabadlábon akadályozná a büntetőeljárást, attól viszont nem tartottak, hogy elrejtőzne vagy elszökne, hiszen azt az elmúlt hónapokban bőven megtehette volna - olvasható a portálon.

Az ügyészég 800 millió forintos vesztegetéssel gyanúsítja Bige Lászlót, mondván, leértékelten adott el jó minőségű műtrágyát nagykereskedőknek, akik aztán azt piaci áron értékesítették tovább, a hasznon pedig osztoztak a vállalkozóval.

Az ügyészség a mostani gyanúsításban egy kereskedővel folytatott ügyleteket emelt ki, amelyek 2011 és 2016 között zajlottak" - mondta a hvg.hu-nak Zamecsnik. A vesztegető partner azonban nem gyanúsított, aminek az lehet az oka, hogy együttműködik a hatóságokkal. A kiléte titkos, de a hvg.hu információi szerint egy évente több milliárd forint forgalmú, tatai nagykereskedő cégről, illetve annak tulajdonosáról van szó.

Bige a büntetőeljárás másfél évvel ezelőtti kezdete óta tagadja, hogy törvénytelenséget követett volna el, szerinte az ügy hátterében az áll, hogy valakik tönkre akarják tenni és megszerezni a vállalkozásait.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK