Bige László cégei (a Bige Holding, ennek legjelentősebb vállalata, a péti Nitrogénművek Zrt.) az elmúlt időszakban többször álltak rendőrségi és versenyhivatali vizsgálat alatt. Korábban megtörtént, hogy a rendőrség mintegy 300 rendőrrel vizsgálódott a csoport szolnoki üzemében. Az az ügy egy környezetvédelmi eset volt, ez a mostani azonban egy másik eljárásnak tűnik - jegyzi meg a Telex cikkírója.

Bige László azzal magyarázta a vizsgálatokat, hogy ő nem része a NER-nek, illetve sokszor emlegette régi konfliktusát Csányi Sándor OTP-vezérrel. A műtrágya-vállalkozó sok üzleti ellenfelet gyűjtött az évek során, állítólag a mostani ügy is egy volt üzleti partnerének a feljelentése alapján indult.

A Napi.hu májusban számolt be arról, hogy Bige ellen vesztegetés miatt emelt vádat a Nyíregyházi Járási Ügyészség. Az ügy érdekessége, hogy a gyanú szerint nem Magyarország egyik leggazdagabb embere akart megvesztegetni valakit, hanem másvalaki állította, hogy ő vesztegette meg Bige Lászlót - igaz, nem kapott érte semmit. A vád nevetséges és megalapozatlan, ez is része annak az összefüggő támadásnak, amely folyik ellenünk - mondta akkor Bige László lapunknak.