Újabb biometrikus kapukat vesznek két reptérre

Az ARH Informatikai Zrt. telepíthet a ferihegyi és a debreceni repülőtérre automatizált biometrikus határellenőrzési kapukat, nettó 406 millió forintért. A becsült ellenérték nettó 466 millió forint volt.
Németh Géza, 2019. január 23. szerda, 11:22
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A nyílt közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A nyertesnek összesen 14 kaput kell telepítenie, ebből 12 a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, míg a további kettő a Debreceni Nemzetközi Repülőtérre kerül. További 4 biometrikus kapu szállítása opcióként szerepelt a felhívásban, ezeket a szerződés aláírásától számítva 24 hónapon belül hívhatja le az ORFK. A szerződést január 3-án kötötték meg a felek.

A zsilipelő kapurendszerek mellett a szállítás része az azonosításra képes hardver és szoftver, továbbá a videomonitoring és kamerarendszer, illetve a beüzemelés és a tesztüzem is. A tenderre érvénytelen ajánlatot adott be a portugál Vision Box - Solucoes de Visao por Computador S.A. is.

2014 júniusától a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es Terminál indulási szintjén, a schengeni térségből kilépő utasok határellenőrzésére kijelölt területen működik a biometrikus zsiliprendszer. Az eGate igénybevételével néhány másodperc alatt, így alacsonyabb várakozási idővel történhet meg az utasok határellenőrzése.

HOZZÁSZÓLÁSOK