A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) bírsággal sújtotta a Netamin Kft.-t, mert álláspontjuk szerint a cég nem a jogszabályoknak megfelelően népszerűsítette az ördögnyelv kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítőit. A Netamin megvizsgálta a GVH határozatát, amellyel több ponton nem értett egyet, ezért augusztus 27-én a Fővárosi Közigazgatási Bírósághoz fordult jogorvoslatért - adta hírül a társaság.

A GVH a múlt héten közölte, hogy határozata szerint a Celsus Természetgyógyászati Kft. és a "kényszertörlés alatt" álló Integcom 2014 Kft., illetve a Netamin Kft. megtévesztő tájékoztatást nyújtott ördögnyelv kivonatot is tartalmazó egyes étrend-kiegészítőiről. A cégek többek között olyan súlycsökkentésre és gyógyhatásokra vonatkozó állításokat tettek, amelyek nem feleltek meg az ágazati szabályokban meghatározott reklámozási rendelkezéseknek. A GVH a jogsértésekért összesen 14,1 millió forint bírságot szabott ki.

Az egyik elmarasztalt forgalmazó, a Netamin most közleményben reagált a GVH határozatára, s ebben megjegyezik, hogy a GVH nem a forgalmazott terméket, hanem annak kommunikációjának egyes elemeit kifogásolta. A cég meggyőződése, hogy a jogszabályokat betartva forgalmazta a terméket. Azonban mivel a határozat megtámadásának nincs halasztó hatálya, igazuk bizonyításáig - jogkövető módon - a GVH által kifogásainak eleget tettek és a szükséges módosításokat megtették.

"A Netamin Kft. elkötelezett a tisztességes kereskedelem mellett, tevékenysége során mindig a lehető legtisztességesebben jár el, betart minden vonatkozó törvényt. Bízunk benne, hogy a bíróságon sikerül bizonyítani igazunkat' - írta a cég közleményében.