Bírság lett az energiaitalos akció vége

A Hell Energy Magyarország Kft.-t 900 ezer, míg a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft.-t 800 ezer forintra bírságolta egy nyereményjáték kapcsán a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljáró versenytanácsa - a határozat a versenyhatóság honlapján jelent meg kedden.
Inforádió, MTI, 2015. október 20. kedd, 19:52
Fotó: Napi.hu

A Hell Energy Magyarország Kft. és a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. 2014. június 12. és 2014. július 13. között tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot tanúsított, amikor a "Hell roller egy AP kódért" elnevezésű nyereményjáték kapcsán nem gondoskodtak megfelelően a nyereményjáték kivitelezéséről és az egyes feltételek kommunikálásról - írta a GVH.

A játék alatt a Spar üzletekben Hell energia italt vásárlók, beküldhették a blokkon lévő AP kódot, amellyel sorsoláson vettek részt. A nyeremény öt darab motoros roller volt. A kódot azonban nem minden pénztárgép állította elő azonos formában, és nem Spar üzletekben vásárolt kódokat is beküldtek a vásárlók. Emiatt az első sorsolást eredménytelenné nyilvánították, a második sorsolás nyertesei viszont megkapták a nyereményüket. A játék során sok panaszt kapott a Hell.

A GVH megállapította, hogy nem kiszolgáltatott társadalmi csoport került hátrányba a játék anomáliái során. A bírságot pedig mindkét cégnél a valószínűsített forgalom növekedéshez igazítva szabta ki a versenyhatóság.

HOZZÁSZÓLÁSOK