Bízik Paks 2 -ben az amerikai multi

A General Electric (GE) vizsgálja annak a lehetőségét, hogyan kapcsolódhatna a Paks II beruházáshoz - mondta John G. Rice, a GE alelnöke kedden háttérbeszélgetésen, Veresegyházon.
MTI-Eco, 2016. január 19. kedd, 16:18

A GE globális növekedéséért és az Amerikai Egyesült Államokon kívüli összes üzleti folyamatért felelős alelnök Magyarországon tárgyal, már találkozott az MVM vezetőivel, és szerdán találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel is.

Az alelnök hangsúlyozta, hogy a magyar kormány és a GE célja egybeesnek, például az oktatás, a versenyképesség, a kapacitásfejlesztés, az exportbővítés területén. Megemlítette, hogy 2014-ben a GE Magyarország 1524 milliárd forint árbevételének 99 százaléka exportból származott.

John G. Rice kiemelte: elégedettek a magyarországi telephelyeik tevékenységével, ahol versenyképes gyártás folyik, a magyar munkaerő színvonalára és a mérnöki képesség adottságára építve további munkaerőfelvételben gondolkodnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2016.01.19 21:00

Elégedett..
Az jó.
Eladták a bankjukat, folyamatosan átstrukturálják a szerkezetüket és az exportot a vállalatóriás szívja fel.
A Tungsram márkanév még él, de a GE erősebb.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

reszeloaladar, 2016.01.19 19:57

Ebben nincs semmi bonyolult. Ha az egész bulit az oroszok kapják, akkor a kimaradók minden fórumon akadályozni fognak. Ilyen hely pl egy ilyen lobbiszervezet.
Ha viszont mindenki megkaphatja a maga csontját, akkor semmi gond nem lesz a beruházással. Ha Orbán Franciaországgal, Németországgal vagy az USA-val kötött volna ilyen államközi szerződést, akkor senkinek se lenne egy rossz szava sem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html