Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tanév kezdetekor rendszeresen megnövekedik a bérletvásárlók száma, ezért a BKK azt javasolja: aki teheti, elővételben váltsa meg bérletét. A havibérletek immár tíz éve tetszőleges kezdőnappal válthatók meg, azaz beszerzésükkel nem szükséges szeptember 1-ig várni - közölte a közlekedési társaság. Az utazáshoz szükséges jegyek, bérletek városszerte 25 értékesítési ponton (ügyfélközpontban, pénztárban) és éjjel-nappal közel 370 BKK-automatában megvásárolhatók. A tanulók számára 2018. október 30-ig szükséges gondoskodni a diákigazolványok új tanévre szóló matricával történő érvényesítéséről.

A fővárosi közösségi közlekedési szolgáltatás a 2017/2018-as tanévre, illetve annak második felére érvényes okmányokkal legkésőbb a 2018. október 31-i kezdőnappal megvásárolt bérletekkel vehető igénybe. Ezek lejártát (de legkésőbb november 30-át) követően csak a 2018/2019-es tanévre, illetve annak első félévére érvényes diákigazolvánnyal, vagy a köz-, illetve felsőoktatási intézmény által kiadott, ideiglenes diákigazolványnak minősülő, sorszámozott igazolással használható a kedvezményes bérlet. A tanköteles korú diákok diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is érvényes - közölte a BKK.

A tanévkezdés napján, 2018. szeptember 3-án életbe lép a fővárosi közösségi közlekedés tanítási időszakban érvényes menetrendje. Szegeden a legdrágább a havi diákbérlet: 4000 forint a diákoknak. Budapest ezen a listán csak a negyedik legdrágább havi diákbérletekben (3450 forint).

Közeleg a tanév kezdete, érdemes időben megvásárolni a havibérletet, azonban a negyedéves sem Budapesten a legdrágább. Debrecenben 11 400 forintot kell fizetni egy negyedéves diákbérletért.