Az 1-es villamos Kelenföld vasútállomásig való meghosszabbítása az utolsó fázisához közelít, így 2019-ben, várhatóan még a nyáron új szakasszal gyarapodik a fővárosi villamoshálózat.

Ezáltal létrejön az összeköttetés az Etele téri végállomáson az 1-es villamos, a vasút, a helyközi buszjáratok, a fővárosi kelenföldi buszjáratok, az M4-es metró és a budai fonódó hálózat 19-es és 49-es villamosjárata között.

A munkálatok korábban csúsztak, mert előre nem látható közműmunkák elvégzésére volt szükség, illetve a a villamos-végállomási helyiségeket is át kellett tervezni - írja a BKK.

Az új végállomás kiépítésének időtartamát és a szükséges próbaüzemet figyelembe véve az 1-es villamos új, Kelenföld vasútállomásig húzódó szakaszán a forgalom előreláthatóan idén nyáron indulhat el. Minden egyéb, a végállomási épület felépítéséhez nem kapcsolódó kivitelezési munka - beleértve a vasúti és a közúti építési munkákat is - várhatóan még korábban, áprilisig befejeződik, ettől kezdve a végállomási térségen kívül a közúti forgalom korlátozására nem kell számítani.