Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Gyakorlott mérnökember, az apja tanszékvezető volt a műszaki egyetemen - mondta a lapnak Tarlós.

Nemesdy Ervin 2013 után tagja volt a BKK igazgatótanácsának, és Vitézy leváltása után Tarlós őt szerette volna a BKK élére. A társaság vezérigazgatója végül Dabóczi Kálmán lett, a nyugalmazott építőmérnök pedig inkább Tarlós vezető tanácsadó tanácsadójaként folytatta. Tarlós István maga kezdeményezte a jelenlegi BKK vezérigazgatójának, Dabóczi Kálmánnak a menesztését az e-jegy rendszer bevezetésének folyamatos csúszása miatt. Rosszul felmért, időhúzó tevékenység volt, ami nem maradhatott következmények nélkül, nyilatkozta a miértről a főpolgármester.

Nemesdy önéletrajza szerint 1992 és 1998 között a Betonútépítő Nemzetközi Rt.-nél a controlling tevékenységét irányította, 1998-tól 2004-ig a Pannonplast Rt.-nél vezette a controllingot. A mérnök az útépítés területén szerzett főleg tapasztalatokat, a Betonútépítőt követően a Gyurcsány-kormány alatt autópályát építő Viadom Zrt. gazdasági igazgatója volt, azután pedig a Vegyépszer Zrt. controllingigazgatója lett. Mindkét cég később csődbe ment.

Nemesdy Ervin régebben elhunyt édesapja, dr. Nemesdy Ervin a Műegyetem Útépítési Tanszékének vezetője, útépítő és vasútépítő tankönyvek szerzője, a Magyar Közúti Társaság Alapítója volt.