Talán BKK havi bérletet is lehet venni mobiltelefonon

Eddig a reptéri buszra lehetett jegyet venni, valamint beszerezhetők voltak a mobilapplikáción keresztül a 24 órás és 72 órás, valamint heti fővárosi jegyek is.
Szabó Dániel, 2019. szeptember 9. hétfő, 09:49
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

Június 3-án kezdték el élesben tesztelni a BKK mobiljegyeit, amely még nem az elektronikus jegyrendszer, de már egy előremutató lépés volt a kölzkedési társaságtól. Szeptember 2. után az első lépésként elérhetővé tett 100E reptéri járat jegyei mellett megvásárolhatóvá váltak a Budapest 24 órás, a Budapest 72 órás jegyek és a Budapest-hetijegy is - írja a Világgazdaság.

Az időszakos jegyek bár elsőre nem tűntek túl nagy volumenű vállalásnak, 2019 januárja és augusztusa között a három kategóriában összesen több mint 1,2 millió jegy fogyott. Közülük a legnépszerűbb a napijegy, amelyből 900 ezer fölötti darabot adtak el. Ezek ára mobilon és papíron is azonos.

A lap szerint a BKK további jegyeket tenné mobilon megvásárolhatóvá: részleteket a társaság nem közölt, de a havi bérlet jöhet valószínűleg.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Dezsike, 2019.09.09 14:04

És ezek miért nem olcsóbbak papír alapú változataiknál? Minden külföldi városban olcsóbb az e-jegy, mint a papír alapú, de hazai példának is ott a MÁV.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html