A BKK idén is folyamatos közösségi közlekedést biztosít az ünnepek idején. Ahogy az elmúlt években is, december 24-én, szenteste napján 15-16 óra után a nappali járatoknál ritkábban közlekedő éjszakai buszokkal lehet utazni a fővárosban - olvasható az oldalon.

Szilveszter éjjel jelentősen sűrített, illetve a megszokottnál nagyobb befogadóképességű éjszakai buszok biztosítják, hogy mindenki eljuthasson úti céljához. December 23-án, kedd estétől január 5-én, hétfő reggelig díjmentesen lehet parkolni Budapesten a közterületi parkolókban. A 2015. év végi és 2016. eleji közlekedési rend itt ismerhető meg.

December 21-én (hétfőn), 22-én (kedden) és 23-án (szerdán) tanítási szünet lesz az alap- és középfokú oktatási intézményekben, ezért 21-én és 22-én az iskolaszüneti hétköznapi/hétfőtől csütörtökig érvényes, míg 23-án az iskolaszüneti hétköznapi/pénteken érvényes menetrendet kell figyelni.

A december 23-ától 24-ére (szerdáról csütörtökre) virradó éjjel az éjszakai járatokkal utazóknak a pénteki menetrendet kell figyelniük.

December 24-én (csütörtökön) hipermarketekhez, áruházakhoz közlekedő járművek 13-14 óra körül indulnak utoljára, a többi tömegközlekedési járat reggel és napközben - körülbelül a 15 és 16 óra közötti időszakig - a szombati menetrend szerint közlekedik, azonban - ahogy az elmúlt években is - rövidített üzemidővel.