A budapesti 3-as metró északi, Lehel tér és Újpest-Központ közötti szakaszának felújítása 2017. november 4-én kezdődött. Akkor azt ígérték, a rekonstrukció egy évet vesz igénybe, vagyis 2018. novemberében befejeződik, és az év végére birtokba vehetik az utasok a metrót.

A BKV most úgy tervezi, hogy a műszaki átadás-átvétel a szakasz felújításának befejezése után, várhatóan 2019. január végén kezdődhet meg, majd a sikeres próbaüzem lefolytatása után következik a hatósági forgalomba helyezési eljárás. Így a jelenlegi várakozások szerint ezután, 2019 március végére kész lesz az Újpest-Központ - Dózsa György út állomások közötti vonalszakasz - írta a portál.

Ez nagyjából két hónapos csúszást jelent a jelenlegi tervek szerint. Ez azt jelenti, hogy a hatmegállós szakasz modernizálása mindennel együtt legalább 16 hónapba telik majd.

A felújítás következő szakasza a déli, azaz Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér közti lesz 2019 második negyedévétől. A déli szakasz befejezése után, várhatóan 2020 második felében kezdődhet az utolsó szakasz modernizálása, így aA teljes metróvonal megújítása a tervek szerint 2022 végére fejeződik be.