Lépett a BKV - most biztos nem lesz sztrájk

Ötről nyolc százalékra módosította béremelési ajánlatát csütörtökön a BKV, a szakszervezetek azonban még nem döntöttek, elfogadják-e. A BKV szerint ez kifejezi azt a megbecsülést, amit kollégáik a mindennapos munkájukkal kiérdemeltek.
Szász Péter, 2019. március 28. csütörtök, 15:18
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) ugyan már tavaly ősszel bejelentette, idén 15 százalékos béremelést tart elfogadhatónak, soha nem állította, hogy ne lenne hajlandó tárgyalni egy értelmes és tartalmas egyezségről - mondta Naszályi Gábor elnök.

Azt most sem állítja, hogy rögtön eldöntötték, feltételek nélkül aláírják a tulajdonos - fővárosi önkormányzat - által engedélyezett mértéket, ám a BKV ajánlatát mindenképpen biztatónak nevezte.

"Legalább arra jó az ajánlat, hogy a részletekről is egyeztetni lehessen, például arról, hogy a 8 százalék az EKSZ elvárása szerint kivétel nélkül minden munkavállalónak jár-e, s melyek azok a "járulékos" pluszok, amelyek hozzátehetnek ehhez a még mindig elég szerény, de legalább tárgyalási alapnak tekinthető mértékhez" - tette hozzá.

A szakszervezeteknek egy hetük van dönteni, a sztrájk előkészítését egyelőre felfüggesztik.

A BKV közlése szerint ezzel maximálisan kihasználták a vállalat, illetve a tulajdonos lehetőségeit.

HOZZÁSZÓLÁSOK