Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A BKV vezérigazgatója szerint a recesszió miatt az idei bérnövekedés csak mérsékelt lehet. Nemes Gábor, a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeti Szövetségének szóvivője elmondta, hogy a munkáltató 3-ról 4 százalékra emelte az idei bérfejlesztésre tett ajánlatát, amelyre reagálva a buszos szakszervezetek egy százalékot engedtek az eddigi 8 százalékos követelésükből - számolt be az MTI.

Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke elmondta, hogy a kötöttpályás (HÉV, metró, troli, villamos) szakszervezetek az eddigi 7,5 százalékos követelésüket 6,5 százalékra mérsékelték a munkáltató ajánlatára reagálva.

Kiricsi Karola, a BKV szóvivője az MTI-vel szerdán azt közölte, hogy Kocsis István, a cég vezérigazgatója szerint a szakszervezeteknek is figyelembe kell venniük, hogy a gazdasági válság miatt az idei bérnövekedés csak mérsékelt lehet. A vezető kérése szerint az érdekképviseleteknek követeléseik megfogalmazásakor tekintettel kell lenniük a jövőre, mert az általuk képviselt munkavállalóknak is érdeke, hogy munkahelyük megmaradjon és a cég működése stabil legyen - mondta Kiricsi Karola. A bértárgyalások pénteken folytatódnak.