Hatalmas kapcsolóállomást építenek Debrecenben

Feltehetően a majdani debreceni BMW-gyár áramellátását szolgálja az a kapcsolóállomás, amelyet a budaörsi székhelyű Forest-Vill Villamosipari és Energetikai Létesítményeket Tervező és Kivitelező Kft. építhet meg, nettó 1 milliárd 383 millió forintért.
Németh Géza, 2020. január 27. hétfő, 10:24
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A felhívással indult tárgyalásos eljárás eredményét az ajánlatkérő E.On Tiszántúli Áramhálózati Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A közleményben mindössze annyi szerepel, hogy a 132 kilovoltos kapcsolóállomást Debrecenben kell megépíteni. A feszültség nagyságából, valamint abból, hogy három transzformátor-csatlakozót kell kiépíteni, arra lehet következtetni, hogy nagy villamosteljesítmény-igényt szolgál ki a kapcsolóállomás. A szabadtéri létesítmények mellett a vezénylőtermet és a teljes infrastruktúrát is tartalmazza a feladat.

A nyertessel január 7-én kötött szerződést az E.On.

Indult még a tenderen a fővárosi ELMŰ-ÉMÁSZ Solutions Kft., a debreceni Megavill '91 Kft., a szintén fővárosi székhelyű MVM OVIT Országos Villamostávvezeték Zrt., a törökbálinti Omexom Magyarország Kft., a biatorbácsi MaxiContech Kft., valamint a pécsi Sharan Kft. is.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csaba1002, 2020.01.27 10:38

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html