Itt a bejelentés: tényleg késik a BMW-gyár építése

A koronavírus miatt néhány hónappal csúszik a debreceni BMW-gyár építése - jelentette be online sajtótájékoztatón Michele Melchiorre, az üzem igazgatója.
Szász Péter, 2020. május 15. péntek, 09:10
Fotó: MTI Fotó / Czeglédi Zsolt

Szavai szerint elkötelezettek a beruházás mellett. Az átütemezés részleteit most dolgozzák ki.

A debreceni BMW-gyár egészen biztosan meg fog épülni, eddig minden az előzetes ütemtervnek megfelelően haladt; az építési területet pénteken átadták a beruházónak - fogalmazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szavai szerint minden fél tartja az ígéreteit, és teljesíti a kötelezettségeit, a 2018 nyarán bejelentett, gyárépítésről szóló szerződés 2020 június végén, módosítás nélkül hatályba lép. A beruházás értéke több mint egymilliárd euró, amelyhez a magyar kormány 12,3 milliárd forintos támogatást nyújt.

400 hektáron épül a gyár. Eljutottak oda, hogy a területet át tudják adni a cégnek és épülnek az autópálya-lehajtók is. Szijjártó a késéssel kapcsolatban azt mondta, hogy ez természetes ebben a helyzetben.

A politikus a tájékoztatón megismételte azt a kormányzati álláspontot, hogy nem segélyezni szeretnének, hanem a gazdaságot új beruházásokkal lendítenék fel.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK