Bod Péter Ákos posztot kapott a Transparencynél

Ha a száz leggazdagabb magyar listáján végignézünk, látszik, hogy alapvetően a kormányhoz közeli emberek tudtak gyarapodni, és ez "nagyon rossz fényt vet a magyar viszonyokra - mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában Bod Péter Ákos volt jegybankelnök, az Antall-kormány ipari és kereskedelmi minisztere.
Domokos Erika, 2017. április 30. vasárnap, 23:09
Fotó: Napi.hu

Bod Péter Ákos szerint érdekes, hogy tavaly 25 százalékkal növelte vagyonát a kormányhoz közeli kör, miközben a gazdaság növekedése 2 százalék volt. Bod Péter szerint "lehet látni, hogy gazdagabbak lettek a gazdagok", ami nem is lenne baj, ha a gyarapodás mögött újítások, találmányok, új piaci sikerek állnának - idézte a szakember ATV-nek adott interjúját a hvg.hu.

A 100 leggazdagabb 2017 című kiadvány csütörtökön jelent meg a Napi.hu kiadásában.

Az interjúból kiderült, Bod Péter Ákos lett a Transparency International Magyarország felügyelőbizottságának elnöke. Ezzel kapcsolatban elmondta, sokáig latolgatta a lépést, mivel egy megbélyegzett civil szervezetről van szó, de végül úgy döntött, vállalja a kockázatot, hiszen egyre fontosabbnak tartja a hasonló szervezetek működését. Hozzátette: nem tekinti magát Soros-boynak. Szerinte nagyon hasznos, hogy a hasonló szervezetek utánamennek a kényes ügyeknek, ezáltal eltitkolni vágyott részleteket ismerhet meg a nyilvánosság - olvasható a hvg.hu-n.

HOZZÁSZÓLÁSOK