Bölcsődére, óvodára ad EU-pénzt a kormány

A bölcsődei és az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javítását és a szolgáltatások fejlesztését támogatja a most megjelent uniós, településfejlesztési pályázat 15 milliárd forint keretösszeggel.
Domokos Erika, 2017. február 19. vasárnap, 20:12
Fotó: Napi.hu

"A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével" című TOP-1.4.1-16 kódszámú felhívás keretösszege 15,22 milliárd forint - adta hírül a Portfolio.hu. Az uniós támogatású pályázatra a önkormányzatok, költségvetési szervek, közalapítványok és az önkormányzat tulajdonában lévő vállalkozások nyújthatnak be kérelmeket a kevésbé fejlett régiók megyéjének településein.

A felhívás a 3 éves kor alatti gyermekek napközbeni elhelyezését és a 3-6 éves gyerekek óvodai elhelyezését támogatja.

A pályázat keretében támogatható intézmény/szolgáltatás infrastrukturális fejlesztése, ezen belül például új férőhelyek kialakítása; bezárt telephely újranyitása; tornaszoba, orvosi szoba, elkülönítő helyiség létesítése, felújítása; bővítés, átalakítás, felújítás. Továbbá a felhívás lehetőséget biztosít eszközbeszerzésre is.

A megvalósítás helyszíne a kevésbé fejlett régiók megyéjének a települései, kivéve a megyei jogú városok területe. A pályázatról bővebben a Portfolio.hu-n olvashat.

HOZZÁSZÓLÁSOK