A kapacitásbővítéssel és technológiafejlesztéssel járó tulajdonosi döntés értelmében a Borsodi Sörgyár a cégcsoport egyik regionális központjává válik: az anyacég ezentúl innen látja el a cseh és a horvát piacot a választékába tartozó egyes nemzetközi márkák dobozos változatával - közölte Vuleta a lap kérdésére.

Ahogy arról korábban írtunk, a Stella Artois, Spaten, Beck's, Staropramen és Löwenbrau söröket is készítő Borsodi Sörgyár Kft. a 2017-es eredménykimutatása szerint csak 606,8 millió forintra mérsékelte a korábbi 909,1 millió forintos veszteségét. A cég árbevétele is javult: a 2016. évi 33,4 milliárd forintról 36,8 milliárdra. Ebben egyre nagyobb szerep jutott az exportnak.

A most bejelentett fejlesztéseket már ősszel elkezdik: a doboztöltő kapacitást már bővíti. Ez közel nyolcmillió eurós beruházás, és a tervek szerint jövő év áprilisában már próbaüzemben működik, júniusra pedig elérheti a teljes kapacitást. Négy millió euróból már jelenleg is dolgoznak a palacktöltő gépsor modernizálásán. "A két, egyaránt a sörfejtési kapacitást növelő fejlesztés együttes értéke 12 millió euró, azaz mintegy 3,7 milliárd forint, általuk pedig 1,8 millió hektoliterről 2,5 millióra nő az éves kibocsátásunk. Ez 500 millió korsó sörnek felel meg" - magyarázta az ügyvezető.

Munkahely-fejlesztés is történik: 10 százalékkal 200 főre nő az állomány, no­vember 9-én toborzási nyílt napot tartanak a Borsodi Sörgyárban. Átalakul a munkaszervezés a megnövekedett kapacitás miatt is, ami plusz logisztikai terhet jelent. Új tankereket, eszközöket szereznek be, épületgépészeti átalakításokat folytatnak.

A Molson-Coors a magyar leány vezetője szerint azért a bőcsi gyár fejlesztéséről döntöttek, mert az üzem jó helyen van, jó a közlekedési infrastruktúra, megbízhatóan termelnek, valamint a környezet is szabad, van még tér fejleszteni, bővíteni a gyárat.Könnyebb az átalakítás, a meglévő gyártósorok mozgatását is vállalva építjük be az új gépsort.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.