BUX
36940

Borsodi: naponta 462 ezer liter sör

A Borsodi Sörgyár Zrt. tavaly 2,2 millió hektoliter sört értékesített Magyarországon, ezzel továbbra is vezeti a hazai csaknem 6,9 millió hektoliteres sörpiacot - mondta Derek Hopkins, a cég két hónapja kinevezett vezérigazgatója egy mai sajtóbeszélgetésen.

Tóth László Levente, 2006. április 11. kedd, 13:17

A vállalat értékesítésből származó árbevétele 38,8 milliárd forint tavaly, ami gyakorlatilag megegyezik az előző évivel. A vezérigazgató eddig sikeresnek tartja az évet, az év első három hónapjában ugyanis a bázisidőszakhoz képest 7 százalékkal több, 416 ezer hektoliter sört adtak el. (Ez azt jelenti, hogy az első negyedévben naponta 462 ezer liter Borsodi-termék fogyott Magyaországon.)

Az év eleje persze mindig jobban megy - mondta a cégvezető, az igazi szezon nyáron lesz, amikor a múlt évvel ellentétben a Borsodi - a nagyobb idei nyereség érdekében - nem kívánja csökkenteni árait. A tavalyi profitról szólva Hopkins elmondta: tavalyi profit nem nyilvános, mert a mérleg még nincs auditálva.

A NAPI Online kérdésére vezérigazgató elmondta, hogy jelenleg egy lehetőséget sem zárnak ki a malátabeszerzés tekintetében. Így akár a felszámolás sorsára jutott Albadomu malátagyár bőcsi üzemének visszavásárlása sem elképzelhetetlen. (A Borsodi gyára közvetlen szomszédágában lévő malátaüzem korábban a söripari cég kezében volt, ám profiltisztítás keretében eladták.) Jelenleg az Albadomu nem termel, ezért az Borsodi ausztriai és cseh cégektől vásárolja a szükséges alapanyagot, ám ez jóval drágább megoldást jelent, mint a hazai beszerzés.