Börtönbüntetést szabtak ki kalauzverésért

Jogerősen három év letöltendő börtönbüntetést szabott ki a Nyíregyházi Törvényszék egy férfira, aki idén májusban megütött egy jegyvizsgálót a vonaton - közölte Sörös László, a törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel.
Domokos Erika, 2018. szeptember 25. kedd, 20:10
Fotó: Napi.hu

A másodfokú bíróság - helybenhagyva a korábbi ítéletet - közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat.

Az ittas férfi 2018. május 30-án két ismerősével menetjegy nélkül szállt fel a vonatra a nyírmadai állomáson. A vonaton a jegyvizsgáló menetjegy hiányában leszállásra szólította fel őket, de a vádlott nem engedelmeskedett, hanem pofon ütötte az ellenőrt, aki elvesztette az egyensúlyát és nekiesett a peronon lévő mosdóajtónak.

A bántalmazás következtében a jegyvizsgáló az arcán és a kezén zúzódásos, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a hasonló jellegű bűncselekmények rendkívüli mértékben elszaporodtak az utóbbi időszakban - tette hozzá a szóvivő.

A kép illusztráció, forrás: Katona Vanda/Napi.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Panzerkraftwagen_Drei, 2018.09.25 21:02

Hű, ha! Tényleg?? Hogyhogy nem kitüntették? Ebben az ócska mutyiországban a bűnözők büntetés helyett milliós "kártérítéseket" szoktak kapni, hogy máskor még bátrabban üssenek, pláne mióta két hét alatt "rendet" tett Orsós...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html