Botrány a piszkei papírgyárban

Szerdán már beengedték azokat a dolgozókat az üzembe, akik személyes dolgaikat haza akarják vinni az öltözőkből.
Vajna Erzsébet, 2009. február 5. csütörtök, 09:55
Fotó:

A Napi Gazdaság cikke.

A Piszkei Papír Zrt. december közepe óta álló papírgyárának dolgozói hírül adták, hogy január 2-án a cég legnagyobb hitelezője, a Raiffeisen Bank átvette az uralmat az üzemben: azonnali hatállyal lecserélték a biztonsági szolgálatot saját embereikre, lezárták az üzemrészeket, ki- és bejárási tilalmat rendeltek el. Így most egyszerre két biztonsági szolgálat tevékenykedik a gyárban: eddig a Hungary International Security Kft. alkalmazottai teljesítettek itt szolgálatot, mellettük jelentek meg a Széfti Szektor őrei.

A dolgozók személyes holmijukért sem tudtak bemenni. Kedden még a vezérigazgatót sem engedték be a gyárba, emellett a cég vezetése sem érhető el. Mintegy két hete a görög tulajdonos megkezdte egyes gépek, berendezések leszerelését, amelyeket a korábbi hírekkel szemben nem Bulgáriába, hanem saját szentendrei gyárába szállított, ahol már két évvel ezelőtt beszüntette a termelést - mondták lapunknak nevük elhallgatását kérő dolgozók.

A gyár telefonon nem érhető el, az összes, eddig ismert vonalát kikapcsolták. Szerdán a korábbi napokhoz képest annyi változás történt, hogy a biztonsági szolgálat tagjai belépőjük felmutatása után beengedik azokat a dolgozókat az üzembe, akik személyes dolgaikat haza akarják vinni az öltözőkből.

A Napinak a polgármesteri hivatalban nem erősítették meg, de nem is cáfolták a történteket. A gyár tulajdonosa eddig sem tájékoztatta az önkormányzatot intézkedéseiről. A papírgyár 436 dolgozója december közepe óta készenléti állományban várja a termelés újraindítását, akkor még olyan ígéretet kaptak, hogy három hónap múlva ismét munkába állhatnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK