Botrányba keveredett a Demján-érdekeltség

Politikai felhangú botrányba keveredett Bulgáriában a Demján Sándor érdekeltségi körébe tartozó Trigránit Rt.- írta a Népszabadság.
NAPI Online, 2004. november 20. szombat, 16:48
Fotó:

A Bulgáriában is bevásárlóközpont-építési terveket fontolgató csoport egy sajtókörút kapcsán fejenkét 2 ezer eurót akart adni hét újságírónak, akik ezt visszautasították - állította a Trud című bolgár ellenzéki napilap.Nikolaj Vaszilev bolgár közlekedési miniszter, miniszterelnök-helyettes az MTI szerint kijelentette, hogy ezek után a Trigránitnak át kell gondolnia bulgáriai terveit.


A Trigránit és általában Demján Sándor érdekeltségei nem fizetnek le soha senkit - közölte a Népszabadsággal Takács Ildikó, a Trigránit kommunikációs igazgatója.A tevékenységüket bemutató sajtókörút költségeire (repülő, szálloda, étkezés) eredetileg valóban kiosztottak fejenként 2 ezer eurót a résztvevőknek, ám ezt olyan költségtérítésként adták, amiből az utazóknak minden költséget állni kellett volna (az újságírók napidíja ebből 100 euró volt). Később a helyi ügynökségük hatékonysági okokból visszakérte a pénzt. Az átadás teljesen nyilvánosan történt - hangsúlyozta Takács Ildikó.


A Trigránit Szófiában egy stadion helyére építene egy bevásárlóközpontot, amit sokan elleneznek, köztük a köztársasági elnök és Szófia polgármestere is. A Trigránit úgy véli, a Trud a választási kampány részeként Nikolaj Vaszilevet akarta kellemetlen helyzetbe hozni.

HOZZÁSZÓLÁSOK