A szolgáltatás a Tesco online egysége által nem lefedett új helyszíneken, így Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Heves, Nógrád, Somogy, Tolna, Zala és Vas megyében is megjelenik. A Tesco szerint a jelenlegi helyzetben mindenki számára biztonságosabb, ha csak a legszükségesebb esetekben hagyják el otthonukat. Az új szolgáltatásnak köszönhetően a vásárlók időt takaríthatnak meg, ráadásul a nehéz bevásárlást sem nekik kell hazavinniük. A Tesco Doboz online, vagy a Tesco Bevásárlás mobil applikáción keresztül is elérhető.

A doboz összesen 23 darab, nem romlandó élelmiszert és háztartási terméket tartalmaz, amelyet a Magyar Posta MPL szolgáltatásával együttműködve a megrendeléstől számított 3-5 munkanapon belül kézhez kaphatnak a vásárlók.

A Tesco Doboz 1-2 fő részére tartalmazza az egy hétre szükséges alapvető élelmiszereket és háztartási cikkeket. A vásárlók nemcsak olyan termékeket fognak a csomagban találni, mint például a tej, cukor, liszt és tészta, hanem nápolyi és kakaó is az alapcsomag része. A dobozokban található termékek típusa, valamint azok mennyisége állandó. A vásárlóknak nincsen lehetősége a dobozok összetételének módosítására és a csomag tartalma is csak egyben rendelhető meg.

A doboz ára 11 499 forint, egy vásárló jelenleg naponta 1 dobozt rendelhet meg.