Keszericze Jenő gyárigazgató az MTI érdeklődésére elmondta: az állami erdészet 370 millió forintos, saját forrásból megvalósított fejlesztése keretében rönkhasító szalagfűrészt, egy úgynevezett utófeldolgozó sort, anyagmozgató gépeket és modern hídmérleget szereztek be, emellett javították a szállítás körülményeit. A beruházásnak köszönhetően a gyár többet, jobban és hatékonyabban tud termelni.

A projektről kiadott sajtóanyag szerint a Somogy erdőterületeinek mintegy felén, 80 ezer hektáron gazdálkodó, évente 400 ezer köbméter faanyagot kitermelő Sefag 9 milliárd forint éves árbevételéhez 1,8 milliárddal járul hozzá a csurgói gyár, ahol 150 dolgozóval 30 ezer köbméter tölgyfa rönköt, továbbá hárst dolgoznak fel.

Az alapanyagból fűrészáru, parketta lécek, parketta fedőréteg, és egyebek mellett ceruza lapka készül, az áru mintegy felét európai és ázsiai megrendelőknek értékesítik.

A gyár Csurgó egyik legnagyobb foglalkoztatója és adófizetője, és biztos megélhetést nyújt olyan embereknek is, akik képzettség hiányában egyébként nagyon nehezen találnának munkát.

Képünk illusztráció.