Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A gazdasági napilap hétfői számában arról ír, hogy termelési rekordot dönthet az idén az Audi Hungaria, és ha így folytatódik a rendelésállomány növekedése, a járműgyár felépítése mellett a motorgyár kapacitását is növelni kell.

A kétmilliós darabszám átlépésével fennállása legjobb eredményét érheti el az Audi Hungaria Motor Kft. Június végéig 939 ezer motort, a tavalyi első félévinél 7,1 százalékkal többet szállított ki a gyár. Ha mind az Audi, mind a tulajdonos Volkswagen csoport tervei megvalósulnak, megjavíthatja 2007-es, 1,913 millió darabos saját termelési rekordját a győri vállalat. Másrészt elkerülhetetlennek látszik a jelenlegi 2,1 millió darabos motorgyártó kapacitás bővítése, ha a Volkswagen konszern eléri célját, és termelési számaival megelőzi a Toyotát. Győrben ugyanis nem csupán az Audi, hanem a VW számára is gyártanak motorokat.

Lőre Péter, a cég kommunikációs igazgatója közölte: az Audi Hungaria valóban vizsgálja a motorgyár esetleges bővítésének lehetőségét. Mindez újabb munkahelyek létesítését jelenti, mégpedig az épülő autógyár munkaerőigényén felül - olvasható a Világgazdaságban.