Bővíti gyártóbázisát az Oiltech

A növekvő hazai és külföldi megrendelések miatt tovább bővíti gyártóbázisát az olaj- és gázipari berendezéseket gyártó, lovászi székhelyű Oiltech Olajipari Technológia Szerelő és Vezetéképítő Kft.
NAPI, 2010. augusztus 5. csütörtök, 08:30
Fotó:

A társaság, amely a gazdasági válság idején is évente mintegy 250-300 millió forintot költ fejlesztésre, idén két új gyártócsarnokot épít, emellett technikai és technológia fejlesztést is végrehajtanak: egyebek mellett egy korszerű új festőüzemet is kialakítanak.

Ferecskó Zoltán ügyvezető igazgató a Zalai Hírlapnak nyilatkozva elmondta, a kapacitásbővítés és a hatékonyság növelése mellett a most zajló fejlesztés révén lehetővé válik, hogy az Oiltech immár fővállalkozóként is megjelenhessen a piacon.

A 751 millió forint jegyzett tőkéjű, jelenleg mintegy száz dolgozót foglalkoztató társaság megrendeléseinek mintegy 70 százalékát a hazai piacról kapja.

Legnagyobb magyarországi partnerük a Mol, amelynek szőregi stratégiai gáztárolójának építésében is részt vettek.

Mindemellett egyre több megrendelést kapnak az osztrák OMV-től és jemeni nagy olaj- és gázipari cégektől is.

A Közel-Keletre egyébként elsősorban különböző olajipari berendezéseket szállítanak.

A még 1994-ben a Magyar Olajipari Rt.-ből kivált Oiltech tavaly több mint egymilliárd forinttal tudta növelni nettó árbevételét, s az idén is további jelentős növekedéssel kalkulálnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK