BUX
41074

Bővíti kapacitását a Suzuki-beszállító Diamond

Holnap tartják a Diamond Electric Magyarország Kft. új üzemépületének műszaki átadását az esztergomi ipari parkban. A 14 ezer négyzetméter alapterületű csarnokban áprilisban szerelik fel a gépsorokat, májusban kezdik meg a gyújtótekercsek gyártását. A beruházás értéke 1,4 milliárd forint.

Vajna Erzsébet, 2002. március 12. kedd, 15:53

A világhírű japán Diamond Electric (Demco) a Magyar Suzuki Rt. kiszolgálására alakította meg magyarországi társaságát. Az esztergomi önkormányzattól 63 millió forintért 22 ezer négyzetméter földterületet vásárolt az ipari parkban, közvetlenül a Suzuki autógyár szomszédságában. Itt készült most el a 14 ezer négyzetméteres üzemcsarnok, amelyben áprilisban szerelik fel a főleg Japánból érkező gépsorokat. A gyújtótekercsek gyártását májusban kezdik meg, amelyeket júliustól már sorozatban készítenek.
Kezdetben kizárólag a Magyar Suzuki Rt. megrendelésére dolgozik az új gyár, de 2003-tól már más európai autógyárnak is szállít. A jövő évben már 2,2 milliárd forint árbevétellel számolnak.
Amikor a japán cég betelepült az esztergomi ipari parkba, több üzemcsarnok építésével számolt. Erről továbbra sem mondtak le - mondta a NAPI Gazdaságnak Székely Bertalan gyárigazgató. Információja szerint az autóipari recesszió nem kényszerítette lassításra a Diamondot, sőt, új piacokhoz is jutott és a kapacitás bővítésére készül, nem is csak Magyarországon.