A gyár méreteiben hatvan százalékkal lesz nagyobb, a bővítési munkálatok még a tavasz folyamán elkezdődnek, az építkezés befejezése őszre várható. A beruházással 150 új munkahely jön létre, a foglalkoztatottak száma az év végére ezzel elérheti az ezer embert. Az épület és a gyártókapacitás bővítése mellett új, korszerű technológiákat is bevezetnek a 2001 óta működő szolnoki gyárban.

Az Eagle Ottawa a BMW, a Daimler, a Ford, a Honda, a Hyundai-Kia, a Land Rover, a Renault-Nissan és a Toyota személygépkocsikhoz szállít szolnoki gyárából prémium bőr belső részeket. Szolnok megyei jogú város közgyűlése szerdán soron kívüli ülésen tárgyalta meg az Eagle Ottawa új beruházásának helyet adó földterület eladásáról szóló előterjesztést - közölte Pókász Endre, a polgármesteri hivatal szóvivője, hozzátéve: az amerikai cég a már meglévő területe mellé a testület döntése értelmében 5,8 hektár földet vásárol, ahol egy 5500 négyzetméteres csarnokot épít.

A szóvivő a vételárról egyelőre nem kívánt nyilatkozni, mondván, az összeg a szerződés aláírása után válik publikussá. A cégnyilvántartásban közölt adatok szerint az Eagle Ottawa Hungary Bőrgyártó és Kereskedő Kft. a 2011. november 30-án zárult üzleti évében 15,7 milliárd forintos árbevétel mellett 1,858 milliárd forint mérleg szerinti eredményt ért el, szemben a megelőző év 12,7 milliárd forintos árbevételével és 2 milliárd forintos mérleg szerinti nyereségével. A társaság saját tőkéje 9,6 milliárd forintról 11,6 milliárd forintra nőtt egy év alatt.

A kanadai tulajdonú vállalkozás magyarországi cége 2001-ben kezdte meg működését a Tisza-parti megyeszékhelyen, a
város ipari parkjába pedig 2005 áprilisában, az övezet első befektetőjeként költözött, 2007 óta átlagosan évente egymillió eurónyi beruházást valósítottak meg itt 2011 végéig.