BUX
38688

Bővíti magyarországi villanyóra-gyárát az osztrák cég

Bővíti tatabányai telephelyét az osztrák Becom, így innen szállítja majd a Siemens számára a digitális villanyórákat.

Nagy László Nándor, 2010. december 14. kedd, 12:23

Az osztrák Becom Electronics 1,6 millió eurós beruházással bővíti a tatabánya-környei ipari parkban lévő telephelyét - jelentette be Johann Bock, a vállalat vezérigazgatója.A beruházás révén mintegy 3 millió euró értékű technológiai fejlesztés is megvalósul, amelynek köszönhetően Tatabányáról szállítja majd a cég a Siemens számára gyártott digitális villanyórákat, amelyeket a német társaság Nyugat-Európában fog értékesíteni.

A vonatkozó EU-szabályozás értelmében, a tagállamoknak 2018-ig át kell állniuk a digitális árammérésre. A tervezett beruházás befejezése után a cég versenyképessége várhatóan nőni fog, így a következő három gazdasági évre legalább 5 százalékos évi árbevétel-növekedés szerepel a Becom stratégiai céljai között.

Lukácsy Gergely, az ITD Hungary megbízott befektetés-ösztönzési igazgatója elmondta: az ilyen, látszólag kisebb befektetések révén sokkal szofisztikáltabb munkahelyek teremtődnek Magyarországon. Az ITD emellett abban segít, hogy a gyár beszállítói köre minél inkább magyar partnerekből álljon - tette hozzá.